Verhuizen? Niet zonder deze verhuistips!

 • Categorie: Spaartips
 • 28 februari 2022
 • Geschreven door: René Dekker
verhuisbedrijf tips

Een verhuizing kan behoorlijk slopend zijn voor jezelf en je relatie. Er moet veel geregeld worden in een zo kort mogelijke tijd. Niet iedereen is een organisatietalent. Wil je voorkomen dat je iets belangrijks vergeet? En wil je bovendien rust in je hoofd? Neem dan deze checklist goed door.

Om te voorkomen dat je belangrijke onderdelen van het verhuizen vergeet, hebben we de taken onderverdeeld in voor, tijdens en na het verhuizen.

5 dingen die je niet mag vergeten vóór de verhuizing:

 1. Zeg op tijd je huurcontract op. Dit lijkt een nobrainer, maar je wil niet weten hoeveel mensen er later ineens achter komen dat ze ook nog huur voor hun oude woning betalen. Knap zonde.
 2. Zeg op tijd je oude abonnementen op én verhuis ze meteen naar het nieuwe adres. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je internetabonnement. De installatie van een nieuw internetabonnement kan tot wel 6 weken duren. Dus wil je niet wekenlang zonder internet zitten? Neem dan even ruimschoots de tijd om dit vooraf te regelen. Daar heb je later plezier van.
 3. Trommel zoveel mogelijk vrienden, familie of kennissen op die je willen helpen met de verhuizing. Wil je liever niemand tot last zijn? Vraag dan op tijd offertes op van professionele verhuisbedrijven. En zorg ervoor dat het een bedrijf is dat bekend staat in de regio. Je wilt een verhuisbedrijf in de omgeving van Arnhem inhuren, zodat je zeker weet dat het iemand is die bekend is in de smalle straatjes. Dat maakt de verhuizing op de dag zelf een stuk efficiënter.
 4. Maak een lijst met bedrijven / instanties die je nieuwe adres moeten hebben. Veel instanties kan je standaard via PostNL op de hoogte brengen. Anderen zal je zelf nog even achteraan moeten.
 5. Verzamel genoeg verhuisdozen. Bezuinig hier niet op, want een stevige verhuisdoos helpt je later enorm bij het versjouwen van je spullen.

5 dingen die je niet mag vergeten tijdens de verhuizing

Eindelijk is de dag aangebroken. Je hebt besloten om de verhuizing zelf te gaan doen en wilt zeker weten dat je niets vergeet. Je hebt je vrienden inmiddels bestookt met Whatsappjes in een speciaal aangemaakte WhatsApp groep, om er zeker van te zijn dat alles soepeltjes verloopt en iedereen precies weet hoe laat en waar ze starten. Dit mag je nog meer niet vergeten:

 1. Maak gebruik van een labelprinter en zet op de verhuisdozen in welke kamer de spullen gebracht moeten worden.
 2. Zorg ervoor dat je vooraf alles ingepakt hebt. Niets is zo vervelend om op de dag zelf nog te moeten pakken. En voor je helpers is dat ook echt niet leuk.
 3. Zorg goed voor je bemanning. Zij helpen je waarschijnlijk vrijwillig. Regel luxe broodjes en andere versnaperingen.
 4. Maak een duidelijke planning en volgorde van welke kamers eerst geruimd moeten worden.
 5. Zorg dat de wasmachine leeg is en alvast afgekoppeld is.

En als laatste: geniet van de dag en van je nieuwe woning.