Tips om ruimte te besparen in je koffer

De een graait binnen tien minuten wat kleren bij elkaar, de ander wikt en weegt urenlang. Afhankelijk van hoe lang je van plan bent te gaan reizen en wat je onderweg allemaal nodig gaat hebben, kan het inpakken van je koffer zo zijn gepiept of een lange en frustrerende lijdensweg zijn. Vast staat in ieder geval dat je bepaalde keuzes moet maken over wat je wel en niet mee moet nemen. In deze blog geven we je een aantal tips over het zo efficiënt mogelijk inpakken van je koffer of backpack.

Maak een paklijst

Het is verstandig om van tevoren goed na te denken over wat je mee wilt nemen op reis. Doe dit vooral ruim van tevoren. Zo loop je niet het risico dat je 1 dag voor vertrek dingen vergeet en geef je jezelf de tijd om een ingeving te hebben. Het voordeel is ook dat je de lijst bij een latere reis nog een keer kunt gebruiken. Je kunt het beste de meest essentiële spullen bovenaan de lijst zetten. Als je gaat verhuizen, helpt het trouwens ook om te werken met een checklist. Een handige checklist om niets te vergeten bij je verhuizing, vind je op de website van ANverhuizers.nl.

Rol je kleren op

Doorgewinterde backpackers zullen deze tip herkennen. Een van de meest handige manieren om ruimte te besparen in je koffer is door je kleren op te rollen in plaats van te vouwen. Je zult verstelt staan over hoeveel ruimte je overhoudt. Ook zorg je er hierdoor voor dat je kleren minder snel gaan kreuken.

Kijk naar het weerbericht voor je bestemming

Door te kijken naar hoe het weer de komende tijd gaat worden voor de plek waar je naartoe gaat, kun je veel beter inschatten welke kleding je nodig gaat hebben. Het is natuurlijk een beetje zonde als je een heel regenpak mee moet sjouwen wanneer het de hele week stralend weer gaat worden.

Neem een e-reader mee

Wanneer je graag tijdens je vakantie of reis leest, kun je het beste een e-reader meenemen. Zo hoef je niet die dikke pil dagen- of wekenlang mee te zeulen. Ook kun je dan onderweg nieuwe boeken simpelweg downloaden wanneer je maar wilt.

Stop sokken en ondergoed in je schoenen

Wanneer je meerdere paren schoenen met je meeneemt, kun je deze prima gebruiken om extra ruimte te creëren. Schoenen nemen immers best veel ruimte in beslag dus waarom zou je die ruimte niet zoveel mogelijk opvullen? Stop je ondergoed en sokken dus in je extra paar schoenen om ruimte te besparen.

Gebruik kleine ruimtes

Bij het inpakken zullen er gegarandeerd kleine ruimtes ontstaan. Je spullen passen natuurlijk nooit perfect in de koffer of rugzak. Vul deze kleine ruimtes zoveel mogelijk op met kleinere kledingstukken of andere benodigdheden om zo aan het einde van de inpaksessie meer ruimte over te houden.

Doe belangrijke artikelen in de handbagage

Het is niet alleen ruimtebesparend maar ook nog eens een stuk veiliger om belangrijke items mee te nemen in de handbagage. Dure elektronica zoals laptops of fotocamera’s kun je dus het beste apart meenemen. Deze artikelen zijn zwaar en nemen vaak veel ruimte in beslag. Zo loop je ook minder risico dat ze onderweg beschadigd raken