8 Tips om Ruimte te Besparen in je Koffer

Ruimte besparen in je koffer

Voor de een is het een heerlijk rustgevend karweitje, terwijl voor de ander de vakantiestress hier al begint. We hebben het natuurlijk over het inpakken van de reiskoffer! Of je nu een korte citytrip boekt of een langere reis, je koffer is eigenlijk altijd te klein voor wat je allemaal mee wilt nemen. Tijdens het inpakken van je koffer zul je daarom bepaalde keuzes moeten maken. Gelukkig zijn er tal van manieren waarop je eenvoudig ruimte kunt besparen in je koffer, waardoor het inpakken van je reiskoffer voortaan een leuk en ontspannen klusje wordt. Benieuwd hoe ook jij ruimte kunt besparen in je koffer? In dit artikel geven we je 8 handige tips!

Tip 1. Maak geruime tijd voor je reis al een inpaklijst

Niet alleen zorgt het maken van een inpaklijst ervoor dat je geen belangrijke spullen vergeet mee te nemen, ook weerhoudt het je ervan om overbodige spullen mee te nemen op reis. Je kunt al geruime tijd voor je reis beginnen met het maken van de inpaklijst, zodat je de dag voor de reis alleen nog maar de spullen bij elkaar hoeft te zoeken. Tevens kun je dezelfde inpaklijst meestal prima nog een keer gebruiken voor een volgende reis, zodat je hier maar één keer tijd aan hoeft te besteden. Een handige tip is om bij het maken van een inpaklijst de belangrijkste spullen bovenaan te zetten en de spullen die je eventueel tijdens je reis kunt missen verder naar beneden te plaatsen. Bij het inpakken van de koffer begin je vervolgens bovenaan de lijst, totdat je koffer helemaal vol zit.

Tip 2. Rol je kleding op

Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je net wat meer mee kan nemen op vakantie is simpelweg het oprollen van je kleding. Niet alleen neemt je kleding door het op te rollen minder ruimte in je koffer in beslag, ook kreukt het een stuk minder snel. Na aankomst hoef je dus niet eerst nog even je kleding te strijken!

Tip 3. Neem geen handdoeken mee op reis

Het zal je verbazen hoeveel mensen ervoor kiezen om een aantal handdoeken in hun koffer te proppen, om er vervolgens in het hotel achter te komen dat er dagelijks schone handdoeken in de hotelkamer worden gelegd. Maak deze fout zelf niet en controleer vooraf of het hotel handdoeken ter beschikking stelt. Is dit het geval? Laat je eigen handdoeken dan lekker thuis en besteed je ruimte aan nuttige spullen!

Tip 4. Neem in plaats van boeken een e-reader mee

Lekker lezen onderweg en op je bestemming hoort er natuurlijk bij, maar het is niet nodig om de halve inhoud van je boekenkast mee te nemen op reis. Kies daarom één of twee boeken uit die je tijdens je reis wilt lezen en laat de rest thuis. Je kunt er ook voor kiezen om een e-reader mee te nemen met daarop meerdere boeken. Hierdoor hoef je geen koffer met zware boeken te sjouwen op vakantie!

Tip 5. Prop sokken en ondergoed in je schoenen

Bedenk vooraf goed hoeveel paar schoenen je tijdens de vakantie nodig gaat hebben. Als je naar een zonnige vakantiebestemming afreist, dan is één paar comfortabele schoenen, één paar slippers en één paar nette schoenen ruim voldoende. Natuurlijk is het verstandig om één paar van deze schoenen op de reisdag al aan te doen, zodat je er nog maar twee in je koffer hoeft te vervoeren. Benut daarnaast ook de ruimte in de schoenen goed door er bijvoorbeeld bolletjes met sokken of ondergoed in te stoppen.

Tip 6. Neem belangrijke spullen mee in de handbagage

Niet alleen is het een stuk veiliger om belangrijke spullen in de handbagage mee te nemen, ook bespaart het aardig wat ruimte in je koffer. Zo kun je elektronica als een laptop of videocamera beter in je handbagage meenemen dan in je koffer.

Tip 7. Neem geen grote verpakkingen mee in je toilettas

Als je voor korte tijd in het buitenland verblijft, dan is het absoluut niet nodig om grote flessen shampoo of crème mee te nemen. Tegenwoordig kun je bij de drogist handige kleine verpakkingen shampoo, scheerschuim, tandpasta en wax kopen, waarmee je flink wat ruimte kunt besparen in je koffer. Besef je daarnaast ook dat je in je hotelkamer hoogstwaarschijnlijk ook shampoo kunt vinden. In principe hoef je dit dus niet mee te nemen. Ga je langere tijd op reis? Dan kun je de verbruiksartikelen het best in het buitenland pas kopen, zodat je hier geen ruimte aan kwijt bent in je koffer.

Tip 8. Neem niet te veel kleding mee op reis

Het lijkt wel een Nederlandse traditie om meer kleding mee te nemen op reis dan je daadwerkelijk gaat dragen. In principe is het ruim voldoende om één setje kleding per twee vakantiedagen mee te nemen. Als je een ruime koffer hebt, dan kun je ervoor kiezen om één setje kleding per vakantiedag mee te nemen. Meer kleding meenemen is absoluut niet nodig, want de kans is groot dat je het niet eens gaat dragen!