Ruimte Besparen in een Kast op je Werkkamer: 7 Tips

Ruimte Besparen in een Kast op je Werkkamer: 7 Tips

Wil je net een ordner terugzetten in de kast, is er weer geen ruimte. En dat terwijl je vorige week nog de gehele kast hebt opgeruimd! Lijkt de kast op jouw werkkamer ook steeds kleiner te worden? In dit artikel geven we je 7 tips waarmee je eenvoudig ruimte kunt besparen in je kast!

Tip 1. Maak gebruik van ordners

Door al je documenten netjes te ordenen in ordners zorg je er niet alleen voor dat je alles weer snel terug kunt vinden op het moment dat je het weer nodig hebt, het bespaart je ook nog eens veel ruimte. Kies bij voorkeur wel voor kleine ordners, want grotere ordners nemen ook veel ruimte in beslag. Laat daarnaast alleen ordners met documenten die je vaak nodig hebt in de kast op je werkkamer staan en berg de rest elders op.

Tip 2. De kast op je werkkamer is geen boekenkast

Het is logisch dat je wat vakliteratuur binnen handbereik wilt hebben op je werkkamer, maar de kast op je werkkamer is geen boekenkast. Kies daarom een aantal belangrijke boeken uit om in de kast op je werkkamer te plaatsen en schaf voor de resterende boeken eventueel een aparte boekenkast aan. Stapel daarnaast de boeken bij voorkeur op in plaats van ze naast elkaar te zetten. Op die manier nemen de boeken namelijk minder ruimte in beslag in de kast.

Tip 3. Zet geen privéspullen in de kast op je werkkamer

Het kan verleidelijk zijn om ook privéspullen op de slaan in de kast op je werkkamer. Dit zorgt er echter voor dat je nog minder ruimte hebt voor de spullen die je voor je werk nodig hebt. Het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen je privéspullen en je werkspullen en vervolgens voor je privéspullen een ander plekje te zoeken.

Tip 4. Maak gebruik van de hoogte van je kast

Vaak is de ruimte op de vloer in een werkkamer maar beperkt. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van de hoogte. Door te kiezen voor een hoge kast, waarbij je de minst belangrijke spullen helemaal bovenaan en de belangrijkste spullen binnen handbereik zet, maak je optimaal gebruik van de ruimte op je werkkamer.

Tip 5. Ruim de kast op je werkkamer minimaal één keer per week op

Zonder dat je het zelf in de gaten hebt, zet je gedurende een week tal van nieuwe spullen in de kast op je werkkamer. Daarnaast zet je spullen waarschijnlijk op een andere plek terug dan waar je ze oorspronkelijk vandaan hebt gehaald. Om ruimte te besparen in je kast, is het daarom belangrijk de kast minimaal één keer per week goed op te ruimen. Dit hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten, maar het is wel een noodzakelijk klusje!

Tip 6. Maak gebruik van mandjes en opbergboxen in je kast

Door gebruik te maken van mandjes en opbergboxen in de kast op je werkkamer zorg je ervoor dat je spullen sneller terug kunt vinden. Daarnaast bespaart het gebruik van mandjes en opbergboxen ook nog eens veel ruimte. Wel is het belangrijk om er geen ‘rommelmandjes’ van te maken, want die verleiding is gegarandeerd groot!

Tip 7. In de kast op je werkkamer is geen plek voor decoraties

Hoewel het misschien leuk oogt om de kast op je werkkamer te versieren met allerlei decoraties, zoals beeldjes en planten, kost dit ook ontzettend veel ruimte. Je kunt deze decoraties daarom beter op andere plekken in je werkkamer zetten en de kast uitsluitend gebruiken voor hetgeen waarvoor het is bestemd.