4 Tips om Ruimte te Besparen in je Werkkamer

  • Categorie: Ruimte besparen
  • 7 september 2019
  • Geschreven door: René Dekker
Bespaartips om ruimte te besparen in je werkkamer

Je werkkamer is niet alleen een plek waar je rustig en efficiënt wilt kunnen werken, maar ook een plek waar je jezelf ontspannen en prettig wilt voelen.

Hoewel we waarschijnlijk allemaal kunnen beamen dat een mooi opgeruimde werkkamer het prettigst werkt, zorgt een grote opruiming er ook voor dat je de spullen die eerder prachtig uitgestald waren op je bureau opeens nergens meer terug kunt vinden in die overvolle kastjes. Hoewel je waarschijnlijk heel wat uren per week in je werkkamer spendeert, is het toch meestal één van de kleinste ruimtes van het huis. Des te belangrijker om efficiënt om te gaan met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Ben je benieuwd hoe je eenvoudig ruimte kunt besparen in je werkkamer en eindelijk weer kunt genieten van een werkkamer die ooit zo overzichtelijk was? We geven je in dit artikel 4 handige tips!

1. Stijg tot grote hoogte!

Hoewel de ruimte op de vloer in je werkkamer natuurlijk beperkt is, kun je door handig gebruik te maken van de hoogte van de kamer veel ruimte besparen. Heb je nu verschillende kleine kastjes in je werkkamer staan? Deze kun je eenvoudig vervangen door hoge stellingkasten. Niet alleen zorgen open stellingkasten ervoor dat je direct goed zicht hebt op de spullen die je er hebt opgeslagen, ook motiveert het je nog eens om de kast overzichtelijk en opgeruimd te houden. Stellingkasten zijn er in allerlei soorten en maten, dus je zult gegarandeerd een mooie kast vinden die perfect past bij de hoogte van jouw werkkamer. Je kunt er ook voor kiezen om je werkkamer vooral in te richten met wandmeubilair. Door bijvoorbeeld wandkasten te bevestigen aan de muur boven je bureau zorg je ervoor dat je altijd snel bij je spullen kunt, maar hiervoor geen vloerruimte hoeft in te leveren. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dit album op Pinterest eens voor wat inspiratie!

2. Inklapbare en uitschuifbare meubels

Je kunt het qua meubels zo gek niet bedenken of er bestaat wel een inklapbare of uitschuifbare variant van. Een kleine bijzettafel wordt in de praktijk waarschijnlijk lang niet altijd gebruikt, maar heeft waarschijnlijk wel een permanente plek ergens in een hoekje van je werkkamer. Dit soort meubels kunt je prima vervangen door een inklapbare muurtafel die je binnen één seconde kunt uitklappen als je er gebruik van wilt maken. Heb je doorgaans alleen een laptop op je bureau staan? Dan kun je het bureau ook prima vervangen door een inklapbare variant. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want je kunt een prima inklapbare bureautafel al voor enkele tientjes kopen. Ben je zelf een beetje handig? Dan kun je ook zelf een inklapbare tafel maken. Benieuwd hoe? Bekijk de video hieronder. Je zult versteld staan hoeveel ruimte dit in je werkkamer kan besparen!

3. Bevestig lampen aan het plafond of de muur

Natuurlijk is goede verlichting in een werkkamer erg belangrijk. Toch hoeft er niet standaard een lampje op je bureau te staan. Zeker wanneer je er voor kiest om je bureau te vervangen door een inklapbare variant, kun je door een lampje aan het plafond of aan de muur boven de inklapbare tafel te bevestigen flink wat ruimte besparen. Wil je een modern tintje geven aan je werkruimte? Dan kun je ook prachtige kleine LED spots inbouwen voor extra ruimtebesparing aan de muur en het plafond!

4. Handige ruimtebesparende decoraties

Hoewel een paar decoraties wel degelijk in een werkkamer passen, is je werkkamer niet de plek voor overbodige decoraties die veel ruimte in beslag nemen. Kies je ervoor om decoraties in je werkkamer te plaatsen, stel dan als voorwaarde dat ze ook een nuttige functie moeten hebben en daarnaast geen ruimte op de vloer in beslag nemen. Zo kan een magneetbord of krijtwandbord aan de muur van je werkkamer zowel een leuke decoratie als een nuttig hulpmiddel zijn. Inspiratie opdoen voor nuttige muurdecoratie in je werkkamer? Bekijk de onderstaande video eens!