Apps om Geld te Besparen

  • Categorie: Geld besparen
  • 10 februari 2021
  • Geschreven door: René Dekker
Apps om Geld te Besparen

Steeds meer mensen maken gebruik van apps om eenvoudiger te besparen op de kosten van zaken als boodschappen, verzekeringen, benzine en vliegtickets. Maar wat zijn momenteel de beste apps om geld mee te besparen? We hebben een overzicht gemaakt van de apps waar wij erg enthousiast over zijn!

Tip 1. Besparen op je boodschappen met Scoupy

De app ‘Scoupy’ maakt het mogelijk om te besparen op de kosten van je boodschappen. Deze app werkt met zogenoemde ‘cashback-acties’. Op het moment dat je één van de actieproducten uit de app koopt, dan krijg je een gedeelte van je geld of zelfs het gehele aankoopbedrag terug. Om gebruik te kunnen maken van de cashback-acties is het wel belangrijk om het bonnetje na de aanschaf van het product goed te bewaren. Je moet het bonnetje namelijk insturen naar Scoupy om het bedrag op je rekening gestort te krijgen.

Daar waar sommige cashback-apps er maanden over doen om het bedrag naar je over te maken, staat bij Scoupy het geld vaak al binnen één tot twee werkdagen op je rekening. Al met al een echte aanrader dus als je regelmatig nieuwe producten wilt proberen en hier minder (of helemaal niets) voor wilt betalen.

Tip 2. Strijd mee tegen voedselverspilling met Too Good To Go

Besparen op de kosten van je boodschappen en voedselverspilling tegengaan? Deze twee principes komen perfect samen in de app ‘Too Good To Go’. Bij deze app zijn duizenden bedrijven, veelal restaurants, bakkerijen, slagers, supermarkten en tankstations, aangesloten die aan het eind van de dag regelmatig voorraad over hebben. Aangezien de voorraad vaak nog maar één of twee dagen houdbaar is, is het vaak niet meer geschikt voor reguliere verkoop. Daarom wordt deze voorraad verpakt in pakketjes die door consumenten tegen betaling van een klein bedrag (vaak onder de 5 euro) aan het eind van de dag kunnen worden afgehaald. Too Good To Go biedt consumenten hiermee de mogelijkheid om te helpen in de strijd tegen voedselverspilling en daarnaast goedkope voedselpakketjes te scoren!

Tip 3. Besparen op je benzinekosten met ANWB Onderweg

Benzineprijzen van tankstations veranderen meerdere keren per dag, waardoor het lastig is om te weten wat het goedkoopste tankstation in de buurt is op het moment dat je moet tanken. De app ANWB Onderweg toont een overzicht van de actuele benzineprijzen van de tankstations bij jou in de buurt. Naast een actueel overzicht van de benzineprijzen in de buurt laat ANWB Onderweg ook zien op welke plekken je in de buurt kunt parkeren en wat de bijbehorende parkeertarieven zijn. Daarnaast toont ANWB Onderweg ook de actuele verkeersinformatie, zoals we van ANWB gewend zijn.

Tip 4. Besparen op je parkeerkosten met Parkmobile

Vind jij het ook altijd lastig om bij de betaalautomaat van een parkeerplaats te bepalen hoelang je precies gaat parkeren en zijn je parkeerkosten daardoor vaak hoger dan noodzakelijk? Met de app Parkmobile is dit verleden tijd. In de app kun je precies zien waar je allemaal kunt parkeren en wat de bijbehorende parkeertarieven zijn. Heb je een parkeerplekje gevonden? Dan kun je met Parkmobile eenvoudig via je mobiel de parkeerkosten voldoen. Blijf je toch wat langer van je auto weg? Parkmobile verlengd automatisch je parkeertijd. Zo krijg je nooit parkeerboetes en betaal je nooit meer parkeerkosten dan nodig.

Tip 5. Besparen op je vluchten en hotelovernachtingen met Skyscanner

De app Skyscanner maakt het mogelijk om de prijzen van vliegtickets van vrijwel alle vliegmaatschappijen in slechts enkele stappen met elkaar te vergelijken. Skyscanner geeft je altijd een overzicht van de actuele prijzen en stuurt je (indien gewenst) een bericht op het moment dat de prijzen van opgeslagen vluchten zijn gewijzigd. Naast vluchten kun je in deze app overigens ook eenvoudig hotelprijzen en huurautoprijzen met elkaar vergelijken. Zo ga je altijd voordelig op reis!