ING introduceert TIM
ING, u weet wel die bank die alles op rood had gezet tijdens het Amerikaanse hypotheekroulette en ons daar tientallen miljarden voor liet ophoesten, komt met een huishoudboekje!
Het digitale huishoudboekje ‘TIM’ zal voorzien in een mogelijkheid om uitgaven te categoriseren en te structureren. Het voordeel van een digitaal huishoudboekje moge duidelijk zijn: weinig rompslomp en snel zicht op de financiële huishouding. Zelf gebruik ik al langere tijd software om dit te doen (het fantastische programma Penningmeester). Als je zo veel mogelijk digitaal betaalt, wordt de huisboekhouding een peulenschilletje. Het wordt dan ook makkelijker om te zien hoe je kunt snijden in de uitgaven als het eens tegen zit. Of gewoon omdat je slimmer met geld wilt omgaan.
In ieder geval komt het als een mooi doekje voor het bloeden. Er moeten immers nog eventjes wat schulden worden afbetaald. Dat zorgt ongetwijfeld voor bezuinigingen en dus bij veel mensen voor de noodzaak om kritisch naar de uitgaven te gaan kijken.
Arthur
17 juni, 2010 at 15:57
Hoi Arthur,
Deel je mening dat en huishoudboekje slim is voor de structuur. Gebruik zelf Nibud Cashflow van Bankingtools.nl. Goed programma’tje!
Groeten,
Frenk
18 juni, 2010 at 08:25
Het klinkt wel handig.
20 juni, 2010 at 11:49
Er zijn meerdere soorten programma’s om bij te houden wat er binnen komt en uit gaat. In het buitenland heb je zelfs websites waarbij je je kan registeren en dat automatisch elke dag de uitgaven en inkomsten via online bankieren download en het dan schematisch weergeeft wat waar heen is gegaan. Enorm handig, en goed initiatief!
gr,
Roy Blom
24 juni, 2010 at 07:21
Ik gebruik ook Cashflow (Assistent) van Bankingtools.nl. Hartstikke goed programma. (Werkt tegenwoordig samen met het NIBUD.) Het boekhoudprogramma is door RadioTrosOnline als heel goed beoordeeld. Volgens mij is TIM van Cashflow afgeleid. Of zelfs hetzelfde. Voor Cashflow moet je elk jaar een klein bedrag betalen. Voor TIM waarschijnlijk (nog) niet.
26 juni, 2010 at 20:08
@ Roy Blom,
Ook voor ons Nederlanders zijn er zulke sites, Yunoo.nl bijvoorbeeld..
Gr.Mila
10 september, 2010 at 11:09
Iedereen die benieuwd is naar de verschillende beschikbare programma’s kan eens kijken op:
http://www.overzicht-digitale-kasboekjes.
Hier staan alle genoemde programma’s op en nog veel meer.
Je kan er vinden wat andere mensen vinden van de verschillende alternatieven.
22 september, 2010 at 07:03
Ik heb zelf ING. TIM is handig als je alleen bij ING zit. Zelfs heb ik nog een spaarrekening bij ABN. Die wil ik ook meenemen in de administratie.
Gebruik nu dus nog steeds cashflow.nl. Daar kan je meerdere rekeningen naast elkaar zetten.
Maar een huishoudboekje is i.i.g. heel handig!
9 oktober, 2010 at 23:05
Met TIM zit je inderdaad vast aan 1 bank niet echt handig vind ik. Nee ik gebruik tegenwoordig Pfinking.
Vrij uitgebreid maar handig omdat ik ook mijn spaarrekening en beleggingsrekening (niet bij de ING want te lage rente) kan opnemen.
Zit ook een spaarrente alarm op dus ik krijg automatisch een mailtje indien ik beter kan overstappen naar een andere spaarbank.
Zie ik de ING met TIM nog niet zo snel doen
Gr.
Jan
27 oktober, 2010 at 11:23
Ik gebruik al een aantal jaren het programma Penningmeester en dat is inderdaad een geweldig programma. Voor €15 een niet eindigende licentie, downloaden van alle grotere banken, eenvoudige structuur en toch zeer compleet. Echt een aanrader. Tim is beperkt en kost steeds weer geld.
30 oktober, 2010 at 09:03
@Alfred
Wat ik vooral handig vind, is dat je de administratie van verschillende banken tegelijk kan doen. En niet online, dus het is erg snel.
En die 15 euro is idd echt goed besteed geld…